Man United och Liverpool oavgjort 2-2 efter sen straff av Mohamed Salah

Mohamed Salah gjorde mål på straff i den 84:e minuten och räddade 2-2 för fotbollströja neymar borta mot Manchester United i Premier League på söndagen.

Titelutmanarna såg ut att åka på sin första förlust i ligan sedan februari efter två fantastiska mål av Bruno Fernandes och Kobbie Mainoo som gav United ledningen på Old Trafford. Luis Diaz hade gett ett dominant Liverpool ledningen i den första halvleken, men Jurgen Klopps lag låg under i de sista 10 minuterna av ordinarie tid tills Aaron Wan-Bissaka fällde inhopparen Harvey Elliott i straffområdet.

Med buropen ringande runt arenan skickade Salah lugnt United-målvakten Andre Onana åt fel håll för att flytta Liverpool på samma poäng som första platsen Arsenal och en före Manchester City på tredje plats.

Merseyside-klubben såg länge ut att gå upp i topp igen med en imponerande första halvlek där gästerna hade 15 skott på mål, jämfört med inget för United.

Den enda överraskningen var att Klopps spelare inte drog full nytta av den skillnaden och ledde med bara ett mål i paus.

Det kom från en hörna i den 23:e minuten som utnyttjade Uniteds slarviga försvar, med Darwin Nunez på väg till en omarkerad Luis Diaz vid den bortre stolpen för att volley hem.

Real Madrid kommer att vara ute efter revansch mot Man City i Champions League. Räkna med fyrverkerier Bologna missar sista chansen i 0-0-matchen mot Frosinone och missar möjligheten att bli trea i Serie A Ruidiaz leder Sounders över Montreal med 5-0 för säsongens första seger。

Vid den tidpunkten hade Dominik Szoboszlai redan tvingat Onana till en enastående räddning när han var igenom på mål och sköt långt med en annan ansträngning från nära håll.

Salah hade ytterligare två chanser från farliga positioner när Liverpool upprepade gånger skar igenom Uniteds försvar utan att utöka sin ledning.

Efter att ha klarat sig utan ytterligare bestraffning fick United Liverpool att betala fem minuter in i andra halvlek genom ett ögonblick av briljans från Fernandes och ett ögonblick att glömma för Jarell Quansah.

Det såg inte ut att vara någon fara när Liverpoolförsvararen hade bollen på egen planhalva och försökte spela en kort passning. Men hans misslyckade försök fångades upp av Fernandes, som sköt ett förstaskott från strax efter mittlinjen och slog målvakten Caoimhin Kelleher som var ute ur sitt mål.

United tog ledningen i den 67:e med ett mål som var lika väl utfört av Mainoo.fotbollskläder barn liverpool

Han fick bollen i ett trångt område och det fanns lite utrymme för mittfältaren att röra sig tills han vred sig i utrymme och skickade ett högerfotat skott som skruvade sig in i det övre hörnet.

Diaz tvingade Onana till ytterligare en räddning när Liverpool tryckte på för en kvittering. United-keepern kunde bara parera bollen, men Salah lyckades inte träffa målet på returen.

Liverpool fick chansen att kvittera matchen när Wan-Bissaka kastade sig mot Elliott och fick anfallaren att falla.

Domaren Anthony Taylor pekade på straffpunkten och Salah gjorde resten.