Real Madrid siktar på att lägga till Champions League-legenden innan Mbappe kommer

Real Madrid siktar på att lägga till Champions League-legenden innan Mbappe kommer

Oavsett om de erkänner det eller inte är det ingen tvekan om att Real Madrid fotbollströja anser sig vara favoriter att slå Borussia Dortmund på lördag och vinna en rekordstor 15:e Champions League-trofé.

Inte bara för att den tyska sidan är chockfinalister, utan helt enkelt för att Europas kungar skulle känna likadant oavsett opposition.

En annan triumf på den största scenen skulle vara den perfekta uppvisningen av deras makt och prestige för superstjärnanfallaren Kylian Mbappe, som kommer att ansluta från Paris Saint-Germain till sommaren.

Madrid spelar med en tro på att de kommer att segra, men också med ödmjukheten att veta att för att göra det krävs flexibilitet i ”hur”.

De demonstrerade lika mycket i kvartsfinalen mot mästarna Manchester City, höll ryggen mot väggen och klämde igenom på straffar.

De levererade ett varumärke för sista flämtningen mot Bayern München för att nå finalen efter att ha hamnat på efterkälken, med ersättaren Joselu som gjorde en sen ställning för Carlo Ancelottis lag.

Det är just då comebackexperterna Madrid slår till – precis när motståndarna börjar tro att de inte kan göra det, att de äntligen är besegrade, att de är ute.

”Vi tänker inte på om vi är favoriter, utan på att spela mot ett lag som också förtjänar det”, sa Madrids tränare Ancelotti till reportrar på måndagen.

”Vi vet att vi kommer att behöva lida och kämpa som i alla finaler.”

Madrid har etablerat en häpnadsväckande europeisk hegemoni, med fem triumfer under det senaste decenniet.

Nästa sida som ligger närmast Los Blancos i totalsegrar är AC Milan med sju, den senaste av dem för 17 år sedan.

Ancelotti påpekade en av de främsta anledningarna till Madrids dominans – klubbens president.

”Här finns en kapten och han heter Florentino Perez”, sa italienaren tidigare i maj. ”Vi andra är sjömän.”

Chefen har varit konstant i Madrids senaste era av framgång, även om deras kärleksaffär med Europacupen började långt före hans regeringstid.

Tävlingen började på 1950-talet, när Santiago Bernabeu var klubbens chef, och Madrid tog det som en anka till vattnet.

De vann de första fem upplagorna av turneringen, mellan 1956 och 1960.
”Madrids historia är född på 50-talet, i den här tävlingen”, sa Ancelotti.

”Det är en tävling där man koncentrerar sig mer, man är mer fokuserad.”

Madrid lade till en sjätte 1966 men fick vänta mer än 30 år på den sjunde, som uppnåddes 1998 efter att ha slagit Juventus.

Den åttonde följde snart, 2000 med en bekväm seger över Valencia, strax innan Perez blev Madrids president.
Stjärnor och bestick

Byggmagnaten ledde Madrid in i Galactico-eran, med Zinedine Zidanes suveräna volley höjdpunkten i finalen 2002, deras nionde seger.

Det etablerade Madrid som världens mest glamorösa klubb, vilket gjorde att de kunde fortsätta attrahera de största stjärnnamnen i spelet.

Medan det tidiga 2000-talet var underväldigande när det gäller troféer, lade det grunden för Madrids framtida framgångar.

Med Perez återutnämnd till president 2009, Ancelotti och Zidane, som blev tränare, drev dem vidare till många fler äror, med stjärnanfallarna Cristiano Ronaldo, Karim Benzema och Gareth Bale viktiga komponenter.

De uppnådde ”La Decima” – den djupt efterlängtade tionde – 2014 mot rivalerna Atletico Madrid, den första av deras senaste framgångar.
Ronaldo blev bäste målskytt i Champions Leagues historia med Madrid, Fotbollskläder barn med tryck hans egen aptit matchade klubbens hunger efter ära.

Deras nya stjärnor är Jude Bellingham och Vinicius Junior, unga spelare som vill skriva sina egna namn i klubbens historieböcker och fortsätta Madrids arv av dominans.

Vinicius gjorde vinnaren i Madrids senaste succé, med 1-0 för Liverpool i finalen i Paris 2022.

Perez ser alltid fram emot och planerar hur Madrid kan fortsätta expandera sin dynasti.

Klubbens renoverade Santiago Bernabeu-stadion kommer att ge rikliga intäkter, medan Madrid har föryngrat sitt lag.
Mbappe meddelande

Nästa stjärnankomst förväntas bli PSG-anfallaren Mbappe, utan tvekan världens mest förödande forward.

Segern i London mot Dortmund skulle vara en vältajmad flexning av musklerna innan Mbappes drag är beseglat.

Det skulle göra uppenbart för den franske forwarden att han inte behövs för att göra dem till världens största klubb – det är de redan.

Med en viss oro bland supportrarna över hur väl Mbappe potentiellt kommer att ge sig med sina lagkamrater, skulle demonstrera klubbens styrka sätta en perfekt ton.

Mbappe försökte och misslyckades med att ta med sig en första, illa eftertraktad Champions League-trofé till Paris under de senaste sju åren.

Att komma till en institution som lyfter sin 15:e skulle säkert hålla alla ego i schack.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping