Bologna slår Salernitana och närmar sig Champions League

Fotbollströja neymar Bologna slog på måndagen Salernitana med 3-0 i Serie A och tog ytterligare ett steg mot Champions League-fotboll.Thiago Mottas lag tog sin åttonde seger på nio matcher och är nu två poäng efter tredjeplacerade Juventus. En fjärdeplats skulle ge Bologna Champions League-fotboll för första gången.

Riccardo Orsolini öppnade målskyttet efter 14 minuter med ett fantastiskt vänsterskott från utanför straffområdet och Alexis Saelemaekers fördubblade Bolognas ledning en minut från halvtid. Vänsterbacken Charalampos Lykogiannis avslutade målskyttet på stopptid efter ett snyggt ett-två med Saelemaekers.

Resultatet innebar en olycklig debut för Salernitanas tränare Stefano Colantuono, klubbens fjärde tränare den här säsongen.Salernitana ser ut att vara dömda att tillbringa nästa säsong i den andra divisionen. Med åtta matcher kvar är man 11 poäng från säker mark.

Salernitana spelar mot Sassuolo nästa fredag i en sexpoängsmatch om nedflyttning som blev än mer angelägen efter att Sassuolo tappade en ledning hemma mot Udinese.Gregoire Defrel öppnade målskyttet för hemmalaget fyra minuter före halvtid efter en försvarssplittrande passning från Matheus Henrique.

Nürnbergs tonåring Can Uzun är en stjärna i Tysklands andradivision. Vart kommer han att gå härnäst? Premier League-klubben Everton meddelar förluster på 112 miljoner dollar Emma Hayes kritiserar ”manlig aggression” efter sammandrabbning med Arsenals tränare när Chelseas fyrdubbla bud slutar.messi fotbollskläder

Florian Thauvin kvitterade dock från nära håll tre minuter senare.Resultatet kommer inte att tillfredsställa någon av sidorna eftersom jakten på poäng blir mer desperat.Sassuolo förblev näst sist i tabellen, och även om Udinese var fem platser ovanför, skiljer bara fyra poäng dem åt i en trång kamp för att undvika nedgången.

CAGLIARI OAVGJORT MOT VERONA

Två andra lag i kampen, fotbollskläder för barn Cagliari och Verona, började dagen på samma poäng och de slutade dagen fortfarande lika efter oavgjort 1-1.Verona tog ledningen efter en halvtimme genom Federico Bonazzoli. Målvakten Simone Scuffet fick en hand på Bonazzolis inspel med utsidan av skon men kunde inte hindra bollen från att gå in.

Veronas inhoppare Darko Lazovic var nära att dubbla gästernas ledning men det var Ibrahima Sulemana som hittade nätet i andra änden. Den ghananske mittfältaren gjorde mål med 16 minuter kvar att spela och gav Cagliari en delad seger.Verona ligger på 16:e plats, över Cagliari på målskillnad.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping