Bayern väntar på att Kane och Neuer ska vara i form inför ”Klassiker” mot Dortmund

Bayern Münchens små titelchanser kan vara beroende av en vinst mot Borussia Dortmund i Bundesliga ”Klassiker”. Dortmund är dock inte det verkliga hotet.Med Bayer Leverkusen fortfarande 10 poäng före med bara åtta matcher kvar, fotbollskläder set barn kan ytterligare poängtapp vara ödesdigert för Bayerns chanser till en dramatisk comeback i försvaret av titeln.

Bayern kan behöva klara sig utan skytteligaledaren Harry Kane och målvakten Manuel Neuer efter skador som gjorde att båda inte kunde spela för sina landslag.Kane ”kunde vara med på delar av passet” på onsdagens träning efter att han skadat sin fotled i en kollision med en målstolpe i Bayerns 5-2-seger över Darmstadt den 16 mars, då han gjorde sitt 31:a mål för säsongen, vilket är det bästa han gjort.

Neuer slet av adduktormuskeln i vänster lår när han tränade med Tyskland förra veckan, vilket innebar att Barcelonas Marc-Andre ter Stegen tog över målet i vänskapsmatcherna mot Frankrike och Nederländerna inför värdskapet för EM 2024. Neuer genomförde vad Bayern beskrev som ett individuellt träningspass på onsdagen, hans 38-årsdag.Även om Kane och Neuer inte är i form för lördagskvällens drabbning med Dortmund, kan Bayern driva igenom ändå. Bayern hade trots allt problem med sitt försvar i den sista Klassiker-matchen i november och vann ändå med 4-0.

Ukrainas fotbollsseger ger välkommen distraktion från krigets tragedi Chelsea och Lyon går vidare till semifinal i Women’s Champions League Damlandslaget i fotboll och Gotham FC:s forward Midge Purce sliter av korsbandet.Problemet med Klassiker – i teorin den tyska ligans paradmatch – är inte bara att Bayern är tvåa och Dortmund en avlägsen fyra. Det är också att så få av de senaste Klassikers har varit riktigt konkurrenskraftiga matcher.Bayern har gjort 23 mål i sina sju senaste matcher mot Dortmund i alla tävlingar och har inte förlorat sedan 2019 i en tysk Super Cup-match.

Senast Dortmund vann i Bundesliga på Bayerns Allianz Arena var 2014, real madrid fotbollströja barn när tränarna hette Pep Guardiola och Jurgen Klopp och den framtida Bayern-stjärnan Robert Lewandowski fortfarande var Dortmund-spelare.Dortmund kommer att behöva ta sig över det psykologiska hindret för att ha en chans att besegra Bayern. Det senaste landslagsuppehållet kan också vara en extra motivation för vissa Dortmund-spelare som inte finns med i Tysklands planer efter att anfallaren Niclas Fullkrug var den enda spelaren i klubben som kallades upp av tränaren Julian Nagelsmann.

Bayern kan vara 13 poäng från ledningen innan Klassikern ens sparkar igång, med tanke på att Leverkusen tar emot Hoffenheim tidigare på lördagen. Xabi Alonsos lag är fortfarande obesegrat på knappast trovärdiga 38 matcher i alla turneringar den här säsongen. En första Bundesliga-titel någonsin är i sikte.Om Dortmund inte kan slå Bayern kommer man att missa chansen att sätta press på tredjeplacerade Stuttgart, som gästar Heidenheim på söndag. Leipzig är femma och kan gå förbi Dortmund med en seger över Mainz på lördag.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping