Chelsea ser ut att svara på Nevilles hån om ”flaskjobb” genom att hålla kursen i FA-cupen

Chelseas underpresterande spelare beskrevs av en Chelsea fotbollströja ledande brittisk fotbollsexpert som ”miljard pund flaskjobb” efter deras förlust i den engelska ligacupfinalen.

De måste visa att de har mage för en kamp när de återvänder till action på onsdag i en annan cuptävling som representerar deras sista chans att vinna en trofé den här säsongen.

Nytt efter söndagens nederlag mot ett ungdomligt Liverpool-lag på Wembley Stadium tar Chelsea emot Leeds – ett lag i andra klassen som är på väg att omedelbart återvända till Premier League – i den femte omgången av FA-cupen.

Utan tvekan kommer att klinga i öronen på Chelseas lag kommer att vara det grymma hån av Gary Neville – en tidigare Manchester Uniteds och Englands försvarare som nu är en högprofilerad analytiker för TV-bolaget Sky Sports – som dominerar mediaagendan efter Ligacupfinalen.

Sårade Bayern München är redo att utse Max Eberl att övervaka shakeup-amerikanska mittfältaren Weston McKennie missar troligen landslagsmatcher med axeln ur led Lionel Messi gör mål på övertid, och Inter Miami räddar oavgjort 1-1 mot LA Galaxy

Chelsea-tränaren Mauricio Pochettino borstade bort kritiken och sa att det var ”inte rättvist att prata på det här sättet” och att Neville kände till ”dynamiken” i spelet när Londonklubben ser ut att samla ihop ett lag med unga spelare som har blivit dyrt sammansatta under matchen. senaste två åren.

Före det senaste transferfönstret i januari hade Chelsea spenderat mer än 1 miljard dollar på tre fönster i den nya Todd Boehly-Clearlake Capital-regimen och har ännu inte sett fördelarna.

Taggen ”flaskjobb” – vilket betyder människor som kollapsar under press – kan hålla fast om Chelsea dukar under för Leeds på Stamford Bridge, med tanke på hur mycket av en favorit Pochettinos lag kommer att vara för sextondelsfinalen.

”De behöver känna smärtan”, sa Pochettino om sina spelare. ”Vi spelade för en trofé som vi inte fick och nu är det samma sak – vad kan du säga till mig för att må bättre? Ingenting. De behöver känna smärtan och naturligtvis måste de inse att vi måste jobba mer, göra bättre saker, vi måste förbättra.”

Chelsea är inte i Europa den här säsongen och är också långt ifrån säker på att ta sig in i någon europeisk tävling nästa säsong. Laget ligger på 11:e plats i Premier League, dock bara fyra poäng från sjunde plats. Att sluta på sjua skulle garantera en plats i antingen Europa League eller Europa Conference League.

FA-cupen är därför plötsligt en stor sak för Chelsea och Pochettino. Deras problem är att det finns en hel del topplag kvar i lottningen.

Som titelförsvararen Manchester City, som fortsätter sitt försvar av trofén – Billiga Fotbollströjor och sitt bud på rygg mot rygg diskant – med en resa till Luton på tisdag.

Som Liverpool, som är hemma mot andralaget Southampton på onsdag. Jurgen Klopp kan behöva rulla ut barnen igen, med en skadekris som berövar managern på minst 10 seniorspelare. Ryan Gravenberch och Wataru Endo var de senaste som fick skador i finalen mot Chelsea.

Manchester United besöker Nottingham Forest i en matchup i Premier League på onsdag, när Wolverhampton har en hemmamatch mot topplaget Brighton.

Tisdagens andra matcher ser andraklassen Blackburn vara värd för det kämpande Newcastle och Bournemouth hemma mot andraklassens ledare Leicester.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping