Arsenal återupptäcker målsinnet och besegrar Newcastle med 4-1 i Premier League.

Arsenal förlängde sin vinstsvit i Premier League till sex matcher genom att enkelt besegra Arsenal tröja med eget tryck med 4-1 på lördagskvällen för att hålla sig nära sina titelrivaler.

Arsenal återfann snabbt sitt offensiva hot efter en tråkig 1-0-förlust mot Porto i Champions League i veckan, då hemmalaget helt dominerade en Newcastle-sida som plötsligt ser ut som en skugga av det laget som slutade fyra förra säsongen.

Skyttekungarna har nu gjort 25 mål på sex ligamatcher år 2024, även om de behövde hjälp av Newcastle-försvararen Sven Botman för att öppna målskyttet från en hörna i den 18:e minuten.

Newcastles målvakt Loris Karius – som gör sin första Premier League-start sedan 2018 – gjorde bra ifrån sig för att rädda Gabriel Magalhaes’ nick, men Botman misslyckades sedan med sitt försök till rensning och slutade med att trycka in bollen över mållinjen med sitt knä när han låg utsträckt på marken.

Stan Bowles, den egenartade fotbollsspelaren som glänste för QPR och spelade för England, dör vid 75 års ålder. Guardiola kallar Man City-spelarna ’supermän’ efter att Foden säkrar en 1-0-vinst mot Bournemouth. Perfekt start för Glasner på Crystal Palace med 3-0-seger över 10-mannalaget Burnley.

Det andra målet kom snabbt när Jorginhos pass över toppen hittade Gabriel Martinelli på högerkanten av straffområdet och brasilianaren spelade tillbaka bollen för Kai Havertz som enkelt placerade in den från nära håll i den 24:e minuten.

Arsenal stannade kvar i Newcastles halva och Martinelli missade en bra chans till ett tredje mål efter ett väl genomfört anfall i den 31:a minuten när Bukayo Saka spelade en fin kombination med Martin Odegaard och slog in bollen för brasilianaren, vars nick gick över ribban.

Newcastle lyckades inte få till ett enda skott förrän i den 49:e minuten när Anthony Gordon bröt in i straffområdet men hans låga skott oroade inte David Raya. Gästerna erbjöd lite mer hot efter det och Alexander Isak hade en annan chans på en kontring i den 62:a minuten men skickade sitt skott långt över målet.

Istället gjorde Saka det 3-0 med sin kännetecknande rörelse när han bröt in från höger och krullade in en låg vänsterfotad skott som passerade utsträckta ben på två Newcastle-försvarare.

Försvararen Jakub Kiwior la till det fjärde målet från en annan hörna i den 69:e minuten innan den före detta Arsenal-mittfältaren Joe Willock nickade in en trösteträff i den 84:e minuten.

Det avslutade en serie på 17 obesvarade ligamål för Arsenal sedan man senast släppte in mål i en 3-1-seger över Liverpool den 4 februari, dess bästa sådana svit i Premier League-historien.Billiga Fotbollströjor

Segern höll Arsenal två poäng bakom ledaren Liverpool och en bakom Manchester City i vad som ser ut att bli en tät tretoppstrid om titeln.

Eddie Howes lag föll till sin 11:e ligaförlust för säsongen och har släppt in 12 mål i sina fyra senaste matcher, med bara en seger under den perioden. Newcastle ligger på åttonde plats, 15 poäng bakom fjärdeplacerade Aston Villa.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping