Bayern Munich-tränaren Thomas Tuchel säger att han inte är det ’enda problemet’ på klubben.

Thomas Tuchel tror inte att han är det ”enda problemet” på Bayern München, Bayern München tröja men tränaren ser fram emot att ha mer frihet i sina beslut på klubben efter att ha kommit överens om att lämna vid säsongens slut.

”Det finns tydlighet. Och tydlighet ger frihet,” sa Tuchel på fredagen. ”Beslut, även för tränaren, präglas nu av större frihet. Du behöver inte längre ta hänsyn till långsiktiga konsekvenser när du fattar ett beslut.”

Tuchel pratade två dagar efter att Bayern meddelade att han kommer att lämna klubben vid säsongens slut. Tre raka förluster lämnade klubben i kris och ökade möjligheten till dess första säsong utan en titel på 12 år.

Bayern spelar nästa match mot Leipzig i Bundesliga på lördag. Tuchel har högst 18 matcher kvar som ansvarig för Bayern – och det skulle bara vara om hans lag lyckas vända ett måls underskott mot Lazio från den första matchen i åttondelsfinalen i Champions League och går vidare till finalen i London den 1 juni. Manchester Uniteds anfallare Hojlund kommer att missa upp till 3 veckor med en muskelskada. Liverpool ska spela mot Sparta Prag i Europa League åttondelsfinal. Leverkusen får möta Qarabag. Salahs status är ett sista-minuten-beslut för Ligacupfinalen mot Chelsea.Liverpool tröja med eget namn

Bundesligaledaren Bayer Leverkusen hade åtta poäng före Bayern innan deras match hemma mot Mainz på fredagen.

Tuchel sa att han kan närma sig varje match mer fritt, med vetskapen att han inte kommer att vara ansvarig för vad som händer efter säsongen.

”Nu som tränare ger det definitivt lite utrymme i beslutsfattandet där du kan vara lite mer obarmhärtig,” sa Tuchel.

Tuchel gjorde klart att han inte känner sig fullt ansvarig för Bayerns nedgång. Den bayerska storklubben har vunnit de senaste 11 Bundesliga-titlarna – ett rekord – men vann bara förra säsongens titel eftersom Borussia Dortmund slarvade bort sin chans på titeln på den sista dagen.

”Jag tror inte att jag är det enda problemet, men naturligtvis är jag ansvarig,” sa Tuchel, som inte specificerade vad de andra problemen kan vara. ”Det är inte en enkel fråga. Om det fanns någon tydligt ansvarig, tränaren, då skulle någon annan sitta här idag.”

Tuchel sa att hans entusiasm inte hade minskat inför de återstående matcherna.

”Jag älskar fotboll, jag älskar jobbet,” sa Tuchel. ”Naturligtvis kommer jag att göra jobbet med samma energi som tidigare.”

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping