arnautovic-hjalper-inter-att-besegra-atletico-med-1-0-i-forsta-matchen-av-champions-league-sista-16

Arnautovic hjälper Inter att besegra Atletico med 1-0 i första matchen av Champions League sista 16.

Marko Arnautovic kom in som avbytare för att hjälpa Inter Milan till en 1-0 seger över Atletico Madrid i första matchen av Champions League åttondelsfinal på tisdagen. Inter Milan Fotbollströjor Arnautovic ersatte den skadade Marcus Thuram i halvtid och återbetalade sig efter att ha missat ett par tidiga chanser genom att göra det vinnande målet 11 minuter före full tid. ”Jag är ledsen för Marcus, jag vill aldrig att en spelare ska bli skadad,” sa Arnautovic till den italienska sändaren Mediaset. ”Det här är mina chanser, jag kommer in för att göra skillnad … det är inte en lätt period för mig men den tredje chansen gick in.”

Inledande rapporter var att Thuram skadade en muskel i höger lår och Inter kommer förhoppningsvis att få tillbaka den franske anfallaren till den andra matchen i Madrid den 13 mars. De Jong straff gör att PSV Eindhoven får en 1-1 oavgjord match mot Dortmund i Champions League åttondelsfinal. Fotbollsakademi i södra Kalifornien kommer att ansluta sig till ett utvecklande MLS-system som ger utdelning. Haaland räddar Manchester City med ett mål i andra halvlek i en 1-0 seger över Brentford. Inter var en överraskande finalförlorare i Champions League förra året men verkar ha tagit ett steg upp sedan dess och verkar gå mot Serie A-titeln efter en åtta-matchers vinstsvit i alla tävlingar.

Atletico hade brutit sin tre matcher långa svit utan seger med en 5-0 seger över Las Palmas under helgen och hoppades kunna föra den momentumen till San Siro. Samuel Lino krökte tidigt ett skott precis förbi höger stolpe för Atletico men det var en sällsynt chans i en nervös första halvlek tills Inter verkade vakna upp nio minuter före pausen. Ingen av målvakterna hade verkligen testats förrän Lautaro Martinez, som hade skjutit en bra möjlighet över ribban några ögonblick tidigare, såg sitt nick smothered av Jan Oblak. Lautaro hade en ännu bättre chans två minuter senare när Thuram gick på en rusande löpning och rullade över för den argentinska VM-vinnaren men han skuffade sitt skott och det styrdes bakom av Atleticos försvarare Jose Maria Gimenez.

Thuram hade också en möjlighet precis före halvtid men hans försök räddades av Oblak och gick sedan genast ner med ett problem. Inter-anfallaren, som har blivit en nyckelspelare för Nerazzurri sedan han anslöt sig under försäsongen, kunde fortsätta efter att ha fått behandling men gick av i halvtid skakande på huvudet. Hans far, den tidigare Parma- och Juventus-försvararen Lilian Thuram, såg på San Siro. Arnautovic kunde ha gjort omedelbar påverkan när han kom glidande för att möta en Federico Dimarco-passning bara för att skicka den över ribban. Senare sköt han ett annat försök knappt över efter utsökt spel med Lautaro.

Álvaro Morata kallades in av Atletico i den 54:e minuten, Fotbollskläder med tryck vilket innebar hans återkomst från skada tidigare än förväntat, och satte omedelbart upp Lino men han sköt bredvid vänster stolpe. Gästerna hade en ännu bättre möjlighet några ögonblick senare när Marcos Llorente skickades igenom mot målet men Inter-försvararen Stefan de Vrij lyckades komma tillbaka i tid för en sista-ditch-tackling. Inter ökade trycket och bröt till slut dödläget när Lautaro rusade framåt och även om Oblak lyckades parera hans försök borrade Arnautovic hem returen.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping