Manchester City slog West Ham och vann sin fjärde raka Premier League-titel

Manchester City slog West Ham och vann sin fjärde raka Premier League-titel

Pep Guardiola hade förutspått att han och skulle lida; Det skulle vara känslosamt, nerverna skulle vara spända, Manchester City tröja för det är så det ska vara på den sista dagen av Premier League-säsongen när så mycket står på spel.

Det var samma sak 2022 när City var tvungen att slå Aston Villa i sin senaste match här. Med 15 minuter kvar låg de under 2-0 och kämpade aggressivt för att hantera katastrofen innan Ilkay Gündogan gjorde 3-2. City är kända för att göra saker på den hårda vägen. Men trodde någon verkligen att situationen skulle råda?

Det var verkligen svårt att hitta någon associerad med som trodde det. Londonklubben startade två poäng efter mot Everton och bad om ett mirakel. Det var inte meningen att det skulle hända och sanningen var att det aldrig ens var särskilt troligt, trots ansträngningarna från West Ham-yttern Mohammed Kudus, som gjorde en löjligt bra overheadspark till 2-1. City gick inte ens ut. Det viktigaste var bristen på dramatik.

Det mer tillförlitliga uttalandet om laget Guardiola har byggt är att när titeln är i sikte kommer de att fullfölja det obevekligt. City har nu vunnit fyra titlar i rad – det är engelska ligans historia – och av klubbens tio titlar har Guardiola vunnit sex. Han samlade in dem under sina åtta år i tjänst.

Phil Foden var återigen spelets stjärna, han gjorde de två första målen, tog sin siffra till 19 i ligan och 27 i alla tävlingar, Fotbollströjor barn Manchester City och när Rodri gjorde 3-1 strax före halvtid var det gnistan för City. . Det verkade vara standardinställningen för hela eftermiddagen.

Det var ett ögonblick i den 88:e minuten som kom till sakens kärna. Tomas Soucek såg ut att göra 3-2 med en nick från en hörna, men det kändes som ett trick. Ingen verkade tro att det verkligen hade hänt. Repriserna visade att Soucek hade agerat, så VAR underkände målet. Manusen hade skrivits. De kunde förmodligen ha varit före avspark.

Den enda antydan om fara kom i slutsekunderna av stopptiden, eftersom det inte hade hänt så mycket efter Kudus årets mål. Det kändes som ett blixtnedslag; West Ham skulle absolut inte slå till två gånger. En grupp City-fans hade ställt upp bakom ett av målen för att storma planen och en grupp Guardiolas spelare, ledda av Bernardo Silva, rusade fram för att uppmana dem att stanna till slutsignalen. Under några sekunder fanns det oro för att en liten minoritets överflöd kunde få övertaget. Men det var snabbt över.

City visste att det inte spelade någon roll om Arsenal vann om deras rivaler skulle gå vidare till en säsong med 89 poäng med sin 16:e vinst på 18 matcher. Allt handlade om City, och med målet i åtanke – 17:e plats.

Dubbeldubbeln uppnås: City spelar FA-cupfinalen på lördag. Det här handlade om att njuta av den viktigaste nationella trofén, det sannaste testet för ett lag under loppet av en säsong. Kameratelefonerna på Etihad Stadium piskades ut, blå bloss och konfetti exploderade när Kyle Walker lyfte trofén.

Guardiola hade hänvisat till Villa-spelet för två år sedan direkt efter Citys vinst mot Tottenham i tisdags, Fotbollskläder med tryck liksom Walker. Hur kan vi förhindra att något sådant här händer igen? ”Du kan inte ligga bakom 2-0 och försätta dig själv i en situation där Gundo måste komma på Zidane-ögonblick”, sa Walker.

Kanske till och med ett mål efter 76 sekunder. Det brukar hjälpa. Fodens öppningsmål var en imponerande demonstration av Citys vilja och talang: en finte på kanten av boxen, följt av ett kraftfullt skott i det bortre övre hörnet. Vi har sett det här målet några gånger den här säsongen.

Fodens andra mål kom efter härligt jobb från Josko Gvardiol, som tog sig igenom trafiken och matade Erling Haaland. Han släppte Jérémy Doku, vars bakpassning var skräddarsydd för Foden. Så kändes det. Och ändå skulle det bara bli ett mål i halvtid; det var ett av säsongens största mysterier.

Lämna ett svar

Shopping cart

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Continue Shopping